Ben jij gevestigd in Groningen en wil je Nederland kennis laten maken met jouw bedrijf? Doe dat dan door vanuit Groningen online marketing in te zetten en jouw doelgroep in de rest van het land te bereiken. Liever je doelgroep lokaal houden en alleen mensen in Groningen en omgeving aanspreken? Ook dat doe je gericht én gemakkelijk met online marketing. In deze blog lees je over drie aspecten binnen de wereld van de online marketing waarmee je heel effectief gebruik kunt maken van de online middelen om jouw doelgroep mee te bereiken. Natuurlijk is online marketing in Groningen veel breder, maar wil je ergens beginnen, begin dan hier!

Je bedrijf beter vindbaar met zoekmachine optimalisatie

Zijn mensen op zoek naar een bepaald product of naar een oplossing voor hun probleem, dan is de kans aannemelijk dat ze teruggrijpen op Google, de grootste online vriend op het gebied van zoekresultaten. Google is een gigant waarop iedere dag talloze zoekwoorden worden ingevuld om op een pagina terecht te komen waar men naar zoekt. Voert iemand een zoekterm in dat in de buurt komt met wat jouw bedrijf te bieden heeft, hoe mooi zou het dan zijn dat jij met je site op de eerste pagina met zoekresultaten verschijnt? Hoe hoger jouw positie in Google, des te groter de kans dat degene aan de andere kant van de zoekmachine doorklikt op jouw pagina om daar een conversie af te nemen.

Wil jij in Groningen online marketing gebruiken om meer zichtbaarheid te geven aan jouw bedrijf? Dan is zoekmachine optimalisatie een hele effectieve manier. In deze organische tak van de online marketing zet je diverse technieken in die jouw positie in de zoekresultaten verbetert. Wil je beter zichtbaar zijn, dan zorg je ervoor dat je website spot on is als het aankomt op de vormgeving, de inhoud en gebruiksvriendelijkheid. Je content heb je goed op orde, is actueel en vul je regelmatig aan met nieuwe artikelen en blogs.

Een essentieel onderdeel van de zoekmachine optimalisatie is dat je in je content de juiste zoekwoorden voldoende herhaalt. Je maakt slim gebruik van de zoekwoorden die in Google populair zijn. Komen die veelgebruikte zoekwoorden terug in de content van jouw site, dan vergroot je de kans dat jouw bedrijf sneller gevonden wordt door je potentiële klant. Het kan zijn dat deze techniek jou boven het hoofd groeit. Overweeg dan vooral om de online marketing van jouw bedrijf in Groningen uit te besteden aan Brandmerck, een bureau dat gespecialiseerd is in het vergroten van de vindbaarheid van jouw bedrijf.

Online marketing in Groningen? Gebruik zoekmachine advertenties

Is Google volgens jou een onmisbare bron voor de zichtbaarheid van jouw bedrijf? De nummer 1 zoekmachine heeft naast zoekmachine optimalisatie ook een tweede mogelijkheid om online marketing vanuit Groningen in te zetten. Met zoekmachine adverteren breng je jouw bedrijf naar de mensen toe die specifiek zoeken naar jouw product. Door het opzetten van Google campagnes weet je de mensen te bereiken waar jij jouw product aan wilt verkopen. Dus of je nu gaat voor de markt in heel Nederland of in je eigen omgeving in Groningen wilt blijven, via deze weg in de online marketing kun je heel gericht adverteren op jouw gewenste doelgroep.

Met het gebruik van zoekmachine advertenties kun je heel goed monitoren wat er online gebeurt met je actieve campagnes en welke resultaten daaruit voortvloeien. Op basis hiervan kun je de campagnes optimaliseren en ervoor zorgen dat de stijgende lijn in de resultaten zich voortzet. Heb je nou geen idee welke handelingen je daarvoor moet doen of waar je überhaupt de tijd vandaan haalt om je te verdiepen in de zoekmachine advertenties? Laat je dan helpen en zet een ervaren online marketeer van Brandmerck in. Hij weet precies hoe je zoekmachine advertenties opzet en hoe de conversies van jouw bedrijf zich vermenigvuldigen.

Met je bedrijf actief op social media

Tegenwoordig is online marketing niet compleet zonder de social media kanalen. Waar Facebook en Instagram begonnen als leuke middelen om contact te onderhouden met bekenden en je mooiste foto’s te laten zien, zijn de social media platforms uitgegroeid tot een belangrijke reclamebron voor bedrijven wereldwijd. Dus wil je jouw bedrijf in Groningen via online marketing verspreiden, doe dat dan ook via social media.

Adverteren via social media kan op twee mooie manieren. Als eerst is het belangrijk dat je een goede bedrijfspagina hebt op de juiste platforms. Afhankelijk van jouw doelgroep die vooral op Facebook, Instagram, Pinterest of TikTok te vinden is, heb jij een graag geziene bedrijfsprofiel. Dat blijft niet bij een duidelijke profielfoto en beschrijving van jouw bedrijf. Een goede social media pagina onderhoudt je door met regelmaat relevante berichten te plaatsen en op die manier voortdurend zichtbaar te zijn bij jouw volgers. Het social media kanaal is bovendien een erg leuke manier om laagdrempelig contact te onderhouden met je volgers en je potentiële klanten.

Naast de berichten die je voor jouw volgers plaatst is het via social media mogelijk om gericht te adverteren. Net als bij zoekmachine adverteren zet je op social media een campagne op waarin je jouw boodschap wilt uitdragen en versterken met beeldmateriaal. Je stelt heel specifiek jouw doelgroep in, dus wil je je online marketing in Groningen houden, dan stel je deze regio in als gebied voor de advertenties. Door de juiste targets in te stellen in jouw campagne, bereik je met de social media posts alleen de mensen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf en weet je de juiste mensen naar jouw website te leiden.

Ook hier geldt dat als je het liever laat uitbesteden dan dat je zelf moet stoeien met de juiste instellingen, schakel dan de social media experts van Brandmerck in. Zij hebben de ervaring en de nodige kennis voor het opzetten van een mooie campagne die via de social media kanalen aan jouw volgers en doelgroep worden getoond.

Vanuit Groningen je online marketing uitbesteden

Zie je het al helemaal zitten om aan slag te gaan met de online marketing van jouw bedrijf in Groningen? Je hebt al een compleet plan opgesteld om je doelstelling via zoekmachine optimalisatie, zoekmachine advertenties en social media campagnes te behalen. Maar, waar moet je beginnen en waar in je agenda heb je nog een gaatje voor de online marketing? Houd je je liever met andere zaken bezig binnen jouw bedrijf, geef het stokje dan over aan de specialisten van Brandmerck. Met hun ervaring en expertise zullen zij jou helpen om je bedrijf meer zichtbaarheid te geven op Google en social media.