Linkbuilding, heb jij hier wel eens van gehoord? Linkbuilding is een term die we steeds vaker voorbij zien komen, maar waarom is dit nou eigenlijk het geval. Voordat we dit begrip gaan uitleggen vertellen we je eerst wat meer over de online wereld. Met behulp van linkbuilding zorg je er namelijk voor dat je hoger in Google komt te staan en dat is anno 2021 enorm belangrijk. Op het internet valt het grote geld te verdienen en dat is iets dat steeds meer mensen zich realiseren. Ben jij ondernemer en wil jij jouw product online verkopen, dan gaat er een wereld voor je open. Je kunt je nu op een veel grotere doelgroep focussen en je omzet flink verhogen. Dit gaat je echter alleen lukken op het moment dat je zichtbaar bent en dat is niet voor iedereen weggelegd. Om je bedrijf zichtbaar te maken op het internet zal je namelijk of zelf heel veel moeten leren of in zee moeten gaan met een expert. Onderstaand vertellen we je hier meer over.

Linkbuilding en nog veel meer

Linkbuilding is een onderdeel van online marketing. Om je online marketing zo goed mogelijk op orde te hebben raden we het je aan om een online marketing bureau in te schakelen. Zij zorgen er eerst voor dat je website helemaal in orde is, er goed uitziet en aan de eisen van Google voldoet. Dit zal er al voor zorgen dat je website beter vindbaar wordt. Wanneer dit allemaal in orde is, is het tijd om aan de slag te gaan met linkbuilding. Wanneer je aan de slag gaat met linkbuilding, dan zorg je ervoor dat je links naar je website toe krijgt die afkomstig zijn vanuit andere websites. Door dit iedere maand te doen met een bepaalde strategie en denkwijze zal je website uiteindelijk hoog in Google komen te staan op de zoekwoorden die jij zo belangrijk vindt. Mocht je aan de slag willen gaan met linkbuilding, dan is het aan te raden om voor kwaliteit te kiezen. Waarom dit het geval is, vertellen we je graag in de volgende alinea.

Kies voor kwaliteit

Mocht je links willen gaan plaatsen of ga je dit laten doen door een expert, zorg er dan altijd voor dat er voor kwaliteit gekozen wordt. De linkbuilding zal van hoge kwaliteit moeten zijn en aan te raden is om deze te verwerken in kwalitatieve blogartikelen. Mocht jij zelf de plaatsingen willen gaan doen, dan raden we het je aan om gebruik te maken van een goede tool. Een mooi voorbeeld van zo’n tool is MOZ toolbar. Met behulp van deze tool kan je de waarde van het domein en de betreffende pagina controleren. Je kunt zo bepalen of een website goed genoeg is om een link op te plaatsen. Dit is echter niet het enige, zo is het bijvoorbeeld ook van groot belang dat de website relevant is aan de site waar je naartoe wilt linken. Kortom, houdt rekening met de kwaliteit van een site en met de relevantie!

Wil jij ook online goed gevonden worden? Neem dan contact op met Ranking Masters!