Naarmate een bedrijf groeit, zullen het aantal gegevens ook groeien. Hierdoor zijn veel bedrijven afhankelijk van diverse systemen die de gegevens opslaan. Ondanks de digitalisering, waarbij de digitale platformen voortdurend worden ontwikkeld, is het mogelijk dat het systeem platligt. 

In zo’n situatie zal de onderneming voor een onbepaalde niet bij de gegevens in het systeem kunnen. Het is vaak een stressvolle periode, doordat de transacties binnen het bedrijf ten slotte gewoon doorgaan. Indien een bedrijf verkeert in deze omstandigheid, kan de hulp van een student developer de nodige hulp bieden. Daar zitten vaak nog grote voordelen aan verbonden.

1.    Lage kosten

Het inhuren van een professional zal vaak hoog in prijs oplopen. Hoogstwaarschijnlijk zal een groeiend bedrijf deze kosten, financieel gezien, gemakkelijk kunnen dekken, maar besparen op onnodige kosten is altijd prettig. Door het inhuren van een student zullen de kosten opmerkelijk lager liggen. Zo kun je een uurloon van circa €10 verwachten.

2.    Een andere blik op het bedrijf

Studenten zijn vaak nog erg jong en hebben geen praktische werkervaring. Dit zullen veel bedrijven als nadelige eigenschap verwachten, al blijkt dit erg positief te kunnen zijn voor een onderneming. De frisse blik van de studenten kan leiden tot nieuwe inzichten voor de onderneming.

3.    Enthousiasme

Voor veel student developers zal deze baan hun eerste werkervaring zijn, waardoor zij erg enthousiast zijn en graag hun steentje bijdragen. Een fanatieke werknemer is vaak erg resultaatgericht en willen ze graag ontdekken. Voor ondernemingen kan deze eigenschap erg gunstig zijn om een andere kijk op het bedrijf en de werkwijze te krijgen.