Volgens opgave mag de auto 1270 kg trekken om te remmen. Alle benodigde informatie is te vinden op het kentekenbewijs. Op het kentekenbewijs staat de volgende informatie: het gewicht dat uw auto kan verminderen (werkelijk gewicht). Wat is het gewicht + laadvermogen van uw auto langs de weg? Deze informatie is ook te vinden door het kenteken op de KRW-website in te voeren. Of het leeggewicht van de auto + effectieve belading groter is dan 3500 kg. Dan is een groot rijbewijs C of C1 vereist. Veel mensen denken dat ze zonder rijbewijs B op tandemassen kunnen rijden. Dit is niet juist, het is ongeveer gelijk aan het totale gewicht van de auto en aanhanger. Met rijbewijs B kunt u:

Als het totaalgewicht van uw auto en aanhanger niet meer bedraagt ​​dan 3500 kg (leeggewicht + lading), dan gebruikt een aanhanger met een gewicht van niet meer dan 750 kg (leeggewicht + lading) een aanhanger met een gewicht van meer dan 750 kg ( rijklaar gewicht + lading) aanhanger. Met andere woorden, het maximaal toegestane gewicht van uw auto is 1.800 kg (leeggewicht + laadvermogen). Het maximale gewicht van uw aanhanger is 1100 kg. Dit staat gelijk aan een totaal gewicht van maar liefst 2900 kg. Het totale gewicht van de aanhanger en de auto mag niet meer bedragen dan 3.500 kg. Of je hebt maar 600 kg onder het maximale gewicht van 35 kg.

De meeste elektrische auto’s zijn niet ontworpen om aanhangwagens te trekken. Daarom staat de maximale aanhangwagenbelasting meestal niet vermeld in de typegoedkeuring en staat deze informatie ook niet in het voertuigregister. Wilt u weten of u nog een aanhanger of caravan achter een elektrische auto kunt parkeren? Vraag dan de gewonnen persoon om evaluatie. Weegt uw aanhanger nog te veel, moet hij gerepareerd worden? Dan kunt u uw aanhanger repareren bij de Oude Egbrink aanhanger!

https://www.a1aanhangwagens.nl/

https://www.egbrink.nl/