Ben je op zoek naar een nieuw bedrijfspand of heb je er een gekocht, gehuurd? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het nemen van een nieuw bedrijfspand. Lees hier welke dat zijn.

Hoe ziet het materiaal er nog uit?

Allereerst is het belangrijk om te kijken hoe het materiaal er nog uit ziet. Denk hierbij aan het plafond, de muren, de vloer. Dus echt de fundering van de woning. Is dit namelijk helemaal lelijk dan weet je dat het je nog een hoop geld aan verbouwing gaat kosten. Kijk ook goed wat voor materiaal het is. Is het bijvoorbeeld een armstrong systeemplafond of een naadloos syteemplafond? Laat eventueel een expert met je meegaan naar de bezichtiging, zodat je weet waar je aan toe bent.

Grote van het pand

Naast de staat van het pand moet je natuurlijk ook kijken naar de grootte van het pand. Heb je veel medewerkers dan heb je een veel groter pand nodig dan wanneer je met zijn drieën bent. Kijk dus wat je nodig hebt en of je dat in het geselecteerd pand kan vinden. Mocht het pand eventueel onder de prijs zitten dan je in je hoofd hebt, kun je ook nog nadenken over een aanbouw.

Wat wil je ervoor betalen?

Naast alle voorgaande punten is het natuurlijk het allerbelangrijkste om te kijken naar de prijs. Is het veel meer dan je wil/kan uitgeven dan moet het pand wel in zeer goede staat zijn en kun je er eventueel over na denken. Is het pand onder je budget en moet je er nog wat aan doen kun je ook altijd nog kijken of het uitkomt. Is het nou boven je budget en echt in hele slechte staat, gaat het natuurlijk niet door.

De omgeving

Het is verder ook belangrijk om te kijken naar de omgeving waar je in terecht komt. Is dat een beetje wat je wil en past het bedrijf er een beetje tussen? Is het namelijk een volledig afgelegen gebouw kan ik me voorstellen dat je er even over moet nadenken. Let vooral op de gebouwen, woningen en mensen in de omgeving. Kijk of dit match met je wensen.