Ben je met jouw auto tegen een paaltje gereden? Heeft iemand zijn/haar autodeur tegen jouw auto aan laten waaien? Of ben je in een ongeluk terechtgekomen? Als jouw auto schade opgelopen heeft, is het zaak dat je deze schade zo snel mogelijk bij jouw verzekeringsmaatschappij meldt.

Wat gebeurt er nou op het moment dat jij deze schade meldt? Eigenlijk worden er direct meerdere processen in gang gezet, waarover je hieronder meer kunt lezen. Op het moment dat je daadwerkelijk schade hebt, ben je blij dat je jouw auto verzekeren goed geregeld hebt. Hier zit namelijk helemaal niemand op te wachten.

Contact opnemen met verzekeringsmaatschappij

Heb je schade gereden? Dan is het zaak om dit zo snel mogelijk te melden bij de verzekeringsmaatschappij. Maak zoveel mogelijk duidelijke foto’s van het ongeluk/de schade, vul het schadeformulier volledig in en stuur dit allemaal naar jouw verzekeringsmaatschappij.

Je hoeft dit in de meeste gevallen niet meer per post te doen. Nee, via een mobiele app of via de website van de verzekeringsmaatschappij kun je dit ook regelen. Gemak dient de mens!

Bericht afwachten

Vervolgens is het afwachten tot je bericht krijgt vanuit de verzekeringsmaatschappij. Wat dit bericht precies in gaat houden, is afhankelijk van de schade. Als het echt een erge schade is, moet er bijvoorbeeld een expert komen kijken. Is het een kleine schade? Dan krijg je waarschijnlijk al snel toestemming om deze schade te repareren.

Kun je deze schade bij jouw plaatselijke garagist laten repareren? Dat is afhankelijk van datgene wat de verzekeringsmaatschappij aangeeft. In sommige gevallen moet de schade bij een aangesloten schadebedrijf gerepareerd worden. Dit krijg je dan ook te horen als je de schade meldt.

CIS registratie

Heb je de schade bij jouw verzekeringsmaatschappij gemeld? Dan krijg je te maken met een CIS registratie. Dit is een stichting die allerlei gegevens voor verzekeraard bewaart; alle schades van jouw auto zijn in dit systeem terug te vinden. Echt alle schadeclaims die ingediend worden, worden lange tijd in dit systeem bewaard. Indien je te vaak een schadeclaim indient, gaat dit wellicht opvallen bij jouw verzekeringsmaatschappij. De maatschappij ziet immers al deze schadeclaims terug komen in dit systeem.