Je ziet ze steeds vaker op de weg: de elektrische auto. Het wordt dan ook meer en meer gestimuleerd om te rijden in een elektrische auto als alternatief op een benzineauto. In bushokjes, tv-commercials, op de weg, overal zie je ze, je kan er bijna niet meer om heen. Maar wat zijn eigenlijk door voordelen van zo’n elektrische auto? Het is beter voor het milieu, maar waarom eigenlijk?

Milieubewust

Een elektrische auto is beter voor het milieu, dat weten we inmiddels. Dat komt doordat een elektrische auto minder CO2-uitstoot veroorzaakt. CO2-uitstoot is namelijk een oorzaak van de opwarming van de aarde en dat willen we graag voorkomen. Opwarming van de aarde zorgt er namelijk voor dat ijskappen smelten en daardoor stijgt de zeespiegel. Er komen daardoor hevigere weersomstandigheden en de hoge zeespiegel kan overstromingen veroorzaken. Droge plekken op aarde zullen juist nog droger worden, wat uiteindelijk in een voedseltekort kan resulteren. Dit allemaal willen we natuurlijk voorkomen. Daarom zijn we met z’n allen bezig om zo min mogelijk CO2 uitstoot te veroorzaken en daar is elektrisch rijden 1 van.

Goed voor de portemonnee

Naast het feit dat een elektrische auto beter is voor het milieu, is het ook nog beter voor de portemonnee. Je hebt over het algemeen lage energiekosten en ontvang je bepaalde vergoedingen voor het rijden in een elektrische auto. Het is de bedoeling dat steeds meer mensen elektrisch gaan rijden en wordt op deze manier gestimuleerd. Zo hoef je bijvoorbeeld geen motorrijtuigenbelasting te betalen en ook geen aanschafbelasting. De bijtelling is ook een stuk lager bij een elektrische auto in vergelijking met een benzineauto.

Wat is nou de beste elektrische auto? Daar zijn de meningen over verdeeld. Kijk in ieder geval bij het kiezen van een geschikte auto, naar wat het beste bij jou past. Wil je korte afstanden of juiste lange afstanden? Zo is er voor iedereen wel een geschikte auto te vinden. Alvast even rond kijken? Bekijk dan eens de Peugeot e-expert of de Kia EV6.