Overal om je heen kom je auto’s tegen. Op de snelweg of bij jou in de straat. Auto’s in verschillende groottes, modellen, kleuren en merken. Allemaal moeten goed werkende sloten hebben en overal heb je natuurlijk een autosleutel voor nodig.. Hmm wat zei ik alweer als laatste… Ohjaa merken, hoeveel ken jij er? Welke zijn het allerbekendst ter wereld? Lees verder voor de top 3 meest bekende automerken ter wereld!

Mercedes-Benz

Mercedes- Benz is een van de allerbekendste automerken ter wereld. Merced-Benz staat bekend om zijn kwaliteit, zijn hoge mate van comfort en vooral luxe uitstraling. Om deze kenmerken in jouw auto te hebben mag je voor het goedkoopste model in Nederland gemiddeld 30.272 euro neertellen. Mercedes-Benz werd opgericht in 1926 als een fusie tussen de bedrijven Daimler Motoren Gesellschaft en Benz & Cie. Benz & Cie was het bedrijf van Carl Benz die tevens ook de allereerste voorloper van de auto, de automobiel ter wereld produceerde in 1885. Hierna kwam de officiële echte eerste auto hoe wij auto’s kennen in 1886. Mercedes-Benz zet zich in voor een schonere lucht en de bescherming van het klimaat. Dit is de visie van hun bedrijfsstrategie met als uiteindelijk doel CO2 neutrale automodellen in 2039.

Toyota 

Het merk Toyota produceert circa 10 miljoen voertuigen per wereld wat het merk tot een van de grootste autofabrikanten ter wereld maakt. De Japanner Kiichiro Toyoda is de oprichter van Toyota. In 1936 werd het eerste automodel van Toyota genaamd AA geproduceerd. Toyota is ook het merk dat de uitvinder is achter het kwaliteitscontrolesysteem Lean Manufacturing. Hierna werd het bedrijf hernoemd naar Toyota Motor Corporation. Toyota heeft een eigen milieubeleid voor de activiteiten die zij uitvoeren. Binnen hun milieubeleid staan de volgende onderwerpen centraal: het European Environmental Action Plan, de Environmental Policy en de Toyota Earth Charter. Dit milieubeleid moet Toyota helpen om hun milieudoelstellingen te behalen.

BMW

Het begin van Bayerische Motoren Werke AG oftewel BMW was in 1912. In 1912 werd het vliegtuigmotorenfabriek Rapp Motorenwerke GmbH opgericht. Deze fabriek werd daarna verkocht aan Gustav Otto die het bedrijf fuseerde met zijn eigen bedrijf Aerowerke Gustav Otto. De bedrijven gefuseerd werden vervolgens de Bayerische Flugzeug Werke. Dit bedrijf wordt als de officiële voorganger van BMW gezien en zijn oprichtingsjaar 1916 wordt dan ook gebruikt als het oprichtingsjaar van BMW. Het doel van BMW is als volgt: auto’s creëren die uitgroeien tot een legende. Echter is de visie niet gericht op de auto zelf maar de bestuurder. BMW heeft als visie om de bestuurder centraal te laten staan tijdens het rijden in een BMW zodat de bestuurder en de auto één worden.

De top 3

De top 3 bekendste automerken ter wereld zijn de Mercedes-Benz, de Toyota en de BMW. De Mercedes-Benz en BMW zijn luxere en duurdere merken maar de Toyota springt er tussenuit als redelijk betaalbare auto in de top 3. Misschien stoot Toyota op een dag wel de luxe van de Mercedes-Benz van de troon met zijn kwaliteit en hoge betrouwbaarheid van de klanten!